Dezelfde smaak, meer vezels, minder zout

  Wist jij dat 50% van de consumenten zich enigszins bezighoudt met hun fysieke welzijn? We besteden daarom grote zorg aan al onze producten en maken dagelijks stappen naar gezondere alternatieven die aansluiten bij een voedzaam dieet. Gemaakt met de beste ingrediënten en met focus op meer vezels, meer volkoren en minder zout. Ons doel is om in 2030 het volume van onze gezonde producten te verdubbelen en zo dragen we actief bij aan een betere wereld!  

 

YouTube preview

 

 

 

Lantmännen Unibake Benelux gezondheidsambities voor 2024

 

Meer vezels

52% van de consumenten neemt regelmatig actie om meer volle granen en meer vezels te eten.​ Wij maken dit makkelijk door in 2024 te gaan voor minimaal 3% vezels in 60% van onze in huis geproduceerde Pastridor broodproducten en in 100% van ons in huis geproduceerde Pastridor fastfood assortiment.

Meer volkoren

Brood is verreweg de belangrijkste bron van volle granen in de voeding van consumenten. Daarom zorgen wij in 2024 dat al onze in huis geproduceerde bruine Pastridor broodproducten 51% volkorenmeel bevatten. 

Minder zout

Iedere seconde probeert 46% van de mensen actief hun zoutinname te verminderen.​ Wij willen daarom het zoutgehalte in Pastridor producten met het hoogste zoutgehalte verlagen en hebben de ambitie om in al onze innovaties te gaan voor minder zout.

Minder calorieën

Het eten van te veel calorieën leidt tot obesitas en diabetes. Daarom gaan we in 2030 40% van ons zoet assortiment verlagen naar minder dan 250 kcal. Dit begint met kleinere porties, maar vooral onderzoek, want we willen natuurlijk geen concessies doen op smaak.

 

 

"Als innovatie en sustainability manager ben ik er trots op dat we onze klanten steeds meer volkoren en vezelrijke producten kunnen aanbieden, om iedereen de kans te geven gezonder te eten."

- Stefanie Pallandt Innovation, Insights & Sustainability manager